Необходими продукти:
1 голямо филе от сьомга или 2 по-малки (за 2 порции)
300 гр. броколи
зехтин
сол
черен пипер
пресен зелен лук
За соса:
1 ч.л. ситно нарязан чесън
1 ч.л. ситно нарязан джинджифил
1/4 ч.л. черен пипер
1 с.л. соев сос
1 с.л. мед
Начин на приготвяне:
Сложете в купа продуктите за соса и разбъркайте добре. Поставете филетата върху хартия за печене, овкусете със сол и пипер и ги покрийте със заливката от двете страни с обръщане. Сложете броколите отстрани, посолете леко и ги залейте с малко зехтин. Накрая поръсете рибата със зеления лук. Оставете във фурната на 180 градуса за 30 минути.
Оригиналната рецепта от снимката по-горе: https://cooking.nytimes.com/recipes/1020765-sheet-pan-salmon-and-broccoli-with-sesame-and-ginger Няма общо с изписаното