Напишете дума/думи за търсене

4 важни въпроси за съня на бебето и отговорите им

Както повечето родители, вероятно и вие имате проблеми заради детето ви, което отказва да спи през нощта.

Има няколко трика, с които може да накарате малчугана да дремва заедно с вас. Прочетете най-често задаваните въпроси за проблемите с детския сън, за да видите как да ги решите с лекота.

Какво е най-доброто “обучение” за сън и кога да го започнем?

Няма такова нещо като най-добро обучение. Всичко зависи от дома и бебето ви. Когато изберете коя тактика да изпробвате, е важно да го спазвате всеки ден в продължение на седмица, за да имате реална представа дали работи. Най-добрият съвет към вас е да спазвате рутината преди лягане. Така ще помогнете на бебето да се успокои по-лесно. Добре е да започнете обучението за сън, когато малчуганът е от 4 до 6 месеца.

Шест месечното ми бебе отказва да заспи освен, ако не го люлея 20-30 минути преди сън. Не го ли направя, плаче, без да спира поне за половин час. Какво да правя?

Има определени дейности, чрез които детето ви асоциира, че е време за сън. Ако това е люлеето, е нормално да не може да заспи без него. Трябва да промените асоциацията му. За целта бъдете твърди и го направете дори малчуганът да плаче неудържимо.

Не мога да накарам 2-годишното си дете да спи през нощта, как да процедирам?

Вече стана ясно, че рутината преди лягане е в основата за всяка тренировка за спане. Друг важен фактор е в спалнята да няма компютър или телевизор. Препоръчително е детето да не се е взирало в монитор 1-2 часа преди лягане, защото това нарушава съня му.

Може ли порастването на зъбки да пречи на съня?

Да, когато започват да растат първите зъбки, болката може да наруши съня на детето ви. Това не бива да ви кара да промените рутината преди лягане. Бъдете постоянни и малчуганът ви ще израсте този период.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ