Напишете дума/думи за търсене

8 неочаквани лекове при мигрена

Мигрената може да причини толкова силна болка, че само онези, които са я преживели, наистина могат да разберат чувството. Получаването на облекчение е изключително трудно и много пъти конвенционалните лекарства не работят

Предлагаме ви няколко необичайни съвети за лечение на мигрена. Ако сте опитали всичко и нищо не е проработило, защо не опитате?

Смути

Обикновено лекарствата срещу мигрена имат горчив вкус, който остава в устата ви с часове. Ето защо ви предлагаме една вкусна рецепта за шейк. Освен че ще облекчи главоболието, ще даде енергия и на цялото ви тяло.

Необходими продукти:

5 стръка целина

1 лимон

1 краставица

3/4 ч.ч. спанак и рукола

1 ч.ч. магданоз

2 грама джинджифил

2 ябълки

Смесете всички съставки в блендера до хомогенна смес и готово!

Сменете спалното бельо

Ако мигрена ви атакува точно когато се събудите и не ви напуска, докато не станете от леглото, това не е случайно. Спалното бельо може да е виновникът. Ако е направено от изкуствена материя, то отделя определен вид газ, който предизвиква алергии, включително главоболие.

Отворете прозореца на колата, ако шофирате

Някои интериори на автомобили отделят газове като ксилол, бензен и ацетон, които могат да предизвикат мигрена, стрес и сънливост. Ето защо препоръчваме да отворите прозорците, за да позволите циркулация на въздуха и изтичане на газ.

Захапете молив

Когато мигрената ни атакува, ние сме склонни да стискаме челюсти, което влошава ситуацията. Поставете молив между зъбите си, така че челюстта ви да се отпусне и болката да намалее.

Кора от банан

Вземете чиста бананова кора и втрийте малко алкохол върху нея. Легнете, сложете я на челото си, завържете с марля и оставете там за половин час. Кората ще абсорбира натрупаните токсини и ще облекчи главоболието.

Лимон със сол

Солта има много свойства, които укрепват имунната ви система и балансират веществата в тялото ви. Добавете чаена лъжичка от неякъм половин чаша лимонов сок и изпийте сместа. Това е просто, но много ефективно. Ефектът е моментален!

Точков масаж

Той помага за облекчаване на мигрена. Трябва да натиснете силно мястото между палеца и показалеца на ръката и действието ще ви отпусне и подобри кръвообращението. Опитайте също да масажирате тази точка или да я докоснете бързо, създавайки триене.

Йога

Когато усетите първите симптоми на мигрена, отделете време за релакс и направете позициите „куче обърнато надолу“ и „поза на детето“. Те са много подходящи за бързо облекчаване на главоболието.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ