Напишете дума/думи за търсене

Колко дълго можем да съхраняваме различните плодове и зеленчуци в хладилник

Можете да държите необелени ябълки в хладилника до 3 седмици, без да се развалят.

Авокадото е е най-годно за консумация до 5 дни след престой в хладилника.

Когато е вече разрязано и увито във фолио, не е препоръчително да го държите в хладилника повече от 1 ден.

Необелените банани пък са най-добри за консумация до 4 дни след поставянето им в хладилника.

Горските плодове можете да съхранявате от 3 до 5 дни, когато са увити добре с найлон.

Цитрусовите плодове, които са разрязани, трябва да бъдат изяждани до 2 дни след слагане на студено.

Неразрязаните цитруси пък са годни за консумация 2 седмици след съхранение в хладилник.

Гроздето издържа от 1 до 2 седмици в хладилник, когато е сложено в найлонова торба или кутия.

Сливите и прасковите могат да се хапват в продължение на 5 дни.

Доматите ще издържат около 5 дни в хладилник. След този период не е препоръчително да хапвате от тях.

Крушите можете да консумирате 4 дни след поставяне на студено.

Ето и някои други продукти, описани по дни престой в хладилник:

Зеле - 2 седмици

Аспержи - 4 дни

Чушки (зелени и червени) - 1 седмица

Броколи - 5 дни

Моркови - 3 седмици

Селъри - 2 седмици

Къдраво зеле - 5 дни

Зелен фасул - 1 седмица

Краставици - 1 седмица

Чесън - 2 месеца

Джинджифил - 1 месец

Разрязан джинджифил - 1-2 седмици

Грах - 1 седмица

Маруля - 5 дни

Нарязан лук - 3-5 дни

Стар лук (цял) - 2 месеца

Домати - 1-2 месеца

Рукола - 1 седмица

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ