Напишете дума/думи за търсене

Бани с кърма помагат за кожни проблеми при бебето

Ваните с кърма се използват за лечение и профилактика на често срещани кожни проблеми при бебета, като суха кожа, бебешко акне, незначителни порязвания, екзема.

Помагат също така при обрив от памперс. Ако за първи път чувате за баня с кърма, вероятно ще бъдете изненадани, че въобще съществува нещо подобно. Няма как обаче да не сте запознати с многобройните полезни свойства на майчиното мляко. Ето защо не е изненадващо, че то присъства дори в рутинни действия, като къпането на бебето.

Да го направите в домашни условия е много лесно. Достатъчно е да добавите поне 150 мл. кърма към водата. Максималкото количество е 350 мл. Трябва да прецените на око, докато ваната започне да изглежда мътна или млечна. Не използвайте прекалено много, защото в противен случай бебето ще "надуши" това и ще отчете водата като храна.

Добавете кърмата в бебешка вана, пълна с топла вода. Внимателно поставете детето във ваната и го оставете да се накисва за около 15 минути. Използвайте ръцете си, за да поръсите вода по телцето му, като обърнете специално внимание на раздразнените зони. Когато сте готови, няма нужда да изплаквате детето. Просто ги извадете от водата и внимателно го подсушете.

Нанесете лосион без аромат върху кожата на бебето, за да завършите хидратиращите предимства на млечната баня. Ще забележите значително подобрение в кожата на вашето дете след неговата баня с кърма, но наблюдавайте внимателно всяко дразнене, което може да изисква допълнително лечение. Трябва да се свържете с педиатъра, ако бебето ви има кожни обриви или неразположение, което не се подобрява.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ