Напишете дума/думи за търсене

Как да дезинфекцирам играчките за баня на детето

Използвайте оцет за почистването на играчките за баня на детето.

Всяка добра домакиня знае многобройните ползи на оцета в хигиената на дома. Можете да ползвате този натурален дезинфектант и за детските играчки. Тези, които са за баня, са по-склонни към задържане на бактерии, защото невинаги засъхват добре след употреба, а влагата е благоприятна среда за развитие на микроби. Накиснете играчките за баня в оцет и изчакайте 10-15 минути. Изплакнете много добре, за да премахнете остатъците, както и мириса. Убедете се, че сте извадили водата от всички отвори и са напълно сухи преди да ги използвате отново.

Другият вариант е да ги сложите в съдомиялната машина. Ако нямате време да дезинфекцирате играчките, просто използвайте този трик. Той е подходящ не само за тези за баня, но и за всички останали пластмасови джаджи, с които детето се забавлява. Все пак не прекалявайте с температурата, на която ги миете, за да не се загуби цветът им.

Третият вариант е да ги преварите в гореща вода. Всякакви следи от мухъл можете да премахнете, като сложите играчките в голяма тенджера и ги дезинфекцирате с вряла вода. Просто кипнете вода, след това добавете играчките с помощта на кухненски щипки. Оставете играчките да се накиснат за няколко минути, след което внимателно ги извадете и поставете върху кърпа, за да могат да изсъхнат напълно. Този метод е добър за използване, ако се чудите как да почистите играчките за баня отвътре.

И накрая - почистете с антибактериални кърпички. Играчките могат просто да бъдат изтрити с дезинфектантни кърпички, за да се предотврати разрастването на плесени и да останат искрящо чисти за вашето мъниче. 

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ