Напишете дума/думи за търсене

Как да къпем новороденото безопасно

Kъпането на бебето може да бъде опасно, ако не се прави внимателно.

 Накарайте своя партньор или друг възрастен наблизо да вземе детето от ръцете ви, след като сте готови с банята. Ако наоколо няма други възрастни, които да помогнат, уверете се, че можете безопасно да преместите новороденото си извън ваната.

Изберете правилните продукти

Използвайте само продукти, които са тествани за чувствителност и са с доказан произход. Разбира се, сапунът е само малка част от процеса на къпане, така че ще трябва да имате под ръка и правилния овлажняващ продукт след баня.

Дръжте консумативите си под ръка

Преди да започнете да къпете бебето, уверете се, че сте поставили всичко нужно на една ръка разстояние близо до ваната - никога не сваляйте ръце от бебето през това време. 

Пригответе водата

Преди да поставите бебето си във ваната, проверете температурата, като потопите лакътя във водата - трябва да е топло, но не прекалено горещо. Продължавайте да тествате температурата, докато го къпете. Когато стане твърде хладно, го изкарайте. 

Нанесете продукт, изплакнете и овлажнете

Що се отнася до това колко сапун да използвате и къде да го приложите, се препоръчва минимално количество. Важно е да запомните, че кожната бариера при бебетата все още се развива, което ги прави по-чувствителни към дразнители и изсушаване. Ето защо е толкова важно да не пропускате масажното олио след всяка баня. Преди да го нанесете обаче се уверете, че в нито една гънка няма останали капчици вода.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ