Напишете дума/думи за търсене

От колко магнезий се нуждае детето?

Магнезият е от решаващо значение за доброто здраве и развитие на децата.  Ето от колко магнезий се нуждае вашето дете, кои източници са най-добри и как да избегнете твърде малък или прекален прием.

Тялото използва този важен минерал, за да поддържа костите здрави и сърдечния ритъм стабилен. Той също така поддържа имунната система и помага да се поддържа мускулната и нервната функция.

От колко магнезий се нуждае от вашето дете?

Възраст от 1 до 3 години: 80 мг дневно

Възраст от 4 до 8 години: 130 мг дневно

Детето ви не трябва да приема точно определено количество магнезий всеки ден. Вместо това се стремете да получите препоръчителната сума като средна стойност в продължение на няколко дни или седмица.

Най-добрите източници на магнезий

Ядките и бобовите растения са едни от най-добрите източници на магнезий. Зелените листни зеленчуци са друг добър вариант, тъй като веществото, което придава цвета им, съдържа минерала. Хлябът от пълнозърнесто пшенично брашно е друг добър вариант. Някои богати на магнезий храни, които да опитате:

1/2 ч.ч. житни зърнени култури: 93 мг

1 ч.ч. сухо печено кашу: 74 мг

1/4 ч.ч. печени фъстъци с масло: 63 мг

1 ч.ч. соево мляко, обикновено: 61 мг

1/2 ч.ч. едамаме (с черупки и варени): 50 мг

1 с.л. бадемово масло: 45 мг

1/4 ч.ч. варен спанак: 39 мг

едно пакетче инстантни овесени ядки: 36 мг

1/4 ч.ч. черен боб: 30 мг

1 с.л. фъстъчено масло: 25 мг

една филия пълнозърнест хляб: 23 мг

1/2 ч.ч. кисело мляко с обезмаслено мляко: 21 мг

1/4 ч.ч. дългозърнест кафяв ориз: 21 мг

1/4 ч.ч. боб: 18 мг

1/4 ч.ч. грах: 17 мг

1/2 среден банан: 16 мг

1/2 ч.ч. мляко (нискомаслено): 17 мг

1/4 ч.ч. стафиди: 12 мг

1/4 ч.ч. авокадо на кубчета: 11 мг

Количеството магнезий в храната може да варира в зависимост от размера на порцията или вида. Имайте предвид, че ядките и семената представляват опасност от задавяне за много малки деца, а маслото от ядки трябва да се дава по малко по същата причина. Други храни (като боб) трябва да се пасират. Децата могат да ядат повече или по-малко от показаните количества, предвид възрастта и апетита им. Изчислете съответно съдържанието на хранителни вещества.

Може ли детето ми да получи твърде много магнезий?

От добавки, да. Получаването на твърде много магнезий само от диета е малко вероятно, но е възможно претоварването с магнезий в хранителните добавки.

Приемът на твърде много магнезий под формата на добавки може да причини проблеми като диария и стомашни спазми. В много големи дози магнезият може да бъде токсичен. Допустимото горно ниво на прием на магнезий под формата на добавки е 65 мг на ден за деца на възраст от 1 до 3 години и 110 мг на ден за деца на възраст от 4 до 8 години. Това е максималното количество магнезий, добавено към нормална дневна диета.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ