Напишете дума/думи за търсене

Как да изберем най-подходящия заем до 5000 лева?

Финансовата криза, породена от мерките за ограничаване на разпространението на COVID-19, съчетана със спад на доходите, потреблението на определени стоки и услуги и загуба на работни места, изправя все повече хора пред необходимостта да изтеглят кредит, с който да разрешат финансовите си проблеми. Кредитът, правилно избран, употребен за конкретна цел и своевременно погасен, е полезен финансов продукт. Неправилният избор на кредитираща институция и вид на кредита, както и забавяне на месечни вноски, го превръщат в бреме, което може да доведе до навлизане в кредита спирала или лошо кредитно досие.

Изборът на най-подходящия за конкретната цел заем е от съществено значение. Кой е подходящият кредит до 5000 лв., който да разреши финансовото затруднение, в което се намирате, да е изгоден за вас и да можете лесно и бързо да получите одобрение при кандидатстване, без да поемате рискове? Отговорът на този въпрос минава през анализ на финансиращите институции и видовете кредити.

Видове финансиращи институции в България

В България функционират небанкови и банкови финансови институции. Първите в общия случай са по-подходящи за кредити до заплата или такива, които ще върнете същия месец. Ако се нуждаете от по-дългосрочен заем и сигурност, по-добрият избор са заемите от банкови финансови институции.

Подходящ кредит до 5000 лв. от банкова финансова институция

Банките предлагат разнообразие от кредитни продукти, съобразени с нуждите на потребителите. Потребителските и ипотечните кредити са отличен избор, ако се нуждаете от заем за покупка на жилище, автомобил, имот или бизнес цели. В случай че заемът, за който кандидатствате, е на стойност до 5000 лв., може да се възползвате от новия кредитен продукт на банковите институции – банков кредит онлайн. Той има редица предимства пред потребителския кредит, които го правят предпочитан от потребителите.

Защо да изберете банков кредит онлайн?

За да отговорят на новата реалност, потребителското търсене и нужди, банките дигитализират част от своите услуги, правейки ги достъпни от всяка точка 24/7 онлайн. Възможно е да се възползвате от удобството, осигурено от онлайн заемите, за които кандидатствате от креслото си, вече и в банкова финансова институция. Непрекъснатите дигитални подобрения в прозрачна и регулирана среда са в полза на клиентите и улесняват достъпа им до заем. Сред предимствата на банковия заем онлайн, които да ви убедят, че е подходящият при нужда от кредит до 5000 лв., са:

- Банките подлежат на регулация и гарантират сигурност на потребителите си. Защитени са вашите лични данни, законови права и интереси. 

- Кандидатствайки за банков кредит онлайн, може да разчитате, че ще получите бърз отговор до минути.

- Не е необходимо да посещавате банков клон за кандидатстване или получаване на средствата.

- Имате достъп до кредитен калкулатор на сайта на финансиращата банкова институция, с който да изчислите месечната си вноска при различни суми и срок на договора. Така ще може да изберете сума и срок, при които дължимата месечна вноска да е съобразена с бюджета и възможностите ви. Нещо повече – месечната вноска не трябва да надхвърля определен процент от дохода ви, за да имате по-големи шансове да получите одобрение на молбата си за кредит.

- При този кредитен продукт няма изискване за посочване на поръчител, което е съществено предимство.

- Предоставена е възможност за мобилно управление на кредита, като може да се възползвате от допълнителна сума и да заплащате месечните си вноски през мобилния си телефон.

- Условията по кредита са прозрачни, без скрити такси.

- Имате възможност да застраховате кредита и той да бъде поет изцяло или частично от застрахователя в случай на непредвидени обстоятелства – безработица, хоспитализация, продължителен болничен. Тази възможност дава сигурност и гарантира спокойствието ви в случай на неприятно стечение на обстоятелствата.

- Имате право да се откажете от договора за кредит в 14-дневен срок от датата на сключването му.

- Имате свободата по всяко време изцяло или частично да погасите задълженията си по кредита.

- Имате доверен партньор, изградил своето име в сферата на кредитирането.