Напишете дума/думи за търсене

Секрет от гърдите през бременността - какво означава?

Знаете ли, че има жени, които само 6 седмици след като са видяли двете чертички, носят цял размер по-голям сутиен?

Един куп причудливи неща се случват с гърдите ви през 9-те месеца на очакване. От самото начало на бременността хормоните започват да бушуват и да подготвят вашите гърди за кърменето, след като бебето се появи. Може да имате само част от симтомите, които ще изборим, но е съвсем възможно да изпитате и всичките. Ето кои са те:

1. Гърдите ви стават наистина големи

Не само коремът уголемява размера си през 9-те месеца на трепетно очакване. Знаете ли, че има жени, които само 6 седмици след като са видяли двете чертички, носят цял размер по-голям сутиен? Това е така, защото по това време гърдите увеличават мастната си тъкан и притока на кръв, които помагат за подготовката на млечните жлези.

2. Натежават ви

Съвсем логично, изхождайки от предната точка, те натежават. Ако преди това сте имали и без това голям бюст, е възможно да получавате болки в гърба и врата. Звучи наистина невероятно, но е доказано, че има жени, които през 9-ия месец са наддали 2 килограма само на гърди.

3. Болят ви

Дразнене, сърбеж, болка и голяма чувствителност – това са най-често неразположенията, които вероятно изпитвате. Приличат много на тези, които имахте през предменструалния си синдром, но са някак много по-изострени. Обичайният ви сутиен с банел и дантела започва да ви дразни, а и без това ви е малък. Точно в този момент имате нужда от нещо наистина меко и комфортно. Много подходящи за момента са памучните спортни сутиени, както и тези, създадени специално за бременни.

4. Зърната ви се уголемяват и втвърдяват

Един от първите симтоми за бременност е промяната в зърната и тяхното потъмняване. С течение на месеците тя става все по-осезаема. Зърната нарастват, ареола им още повече. Потъмняват и стават чувствителни.

5. От тях изтича секрет

През втория или третия триместър е възможно да усетите изтичане на секрет от вашите гърди. Това е напълно нормално и е част от процеса по подготовката им за кърмене. Секретът се нарича коластра и обичаен, когато тялото ви произвежда мляко през бременността. Течността може да е е съвсем лека и гъста и да не предизвиква намокряне на бельото ви. Има и я обаче и другата крайност, която може да ви постави в сконфузни ситуации. Точно тогава на помощ идват лепенките за гърди, които се поставят върху зъната. Те попиват всичко и така бельото и блузата ви са напълно сухи.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ