Напишете дума/думи за търсене

Защо е толкова трудно жена в майчинство да ви вдигне телефона

Не, нямам работа и не - не мога да ти вдигна телефона. “Ти да не си президентът?” се пошегува с мен моя приятелка.

Случи се, след като й казах, че имам точно 7 минути да говорим. Тогава се замислих, че може би за хората, които нямат малки деца, е странно да съм в майчинство и да не мога да говоря. Та какво правя по цял ден? Нали не ходя на работа? И така, ще ви кажа.

1. Около мен постоянно е шумно

Бебето плаче, децата пищят и имат капризи. Не мога да чуя дори собствените си мисли, камоли да говоря по телефона. Когато остана сама и мога да формулирам поне едно смислено изречение, ще ви го напиша чрез съобщение.

2. Няма да помня за какво сме говорили

Ето защо обичам да ми пишете и затварям, казвайки, че не мога да разговарям. Обикновено върша 100 неща накуп и в повечето случаи нямам капацитета да запомня какво ми говорите, защото трябва да мисля за това как детето ми да не бръкне в контакта или да не направи поредната беля. Пишете ми!

3. Ще бъдем прекъсвани на всеки 30 секунди

Дали от плача на бебето или крясъците на по-големите ми деца - ще бъдем прекъсвани постоянно. И това няма да е никак приятно за вас. Някой ще иска да ми отмъкне телефона, за да си довърши играта или бебето ми ще плаче за храна и така или иначе ще ми се наложи да затворя. Такъв е животът ми.

4. Когато съм сама, не искам да говоря

Дните ми са изпълнени с шум и повярвайте ми - когато съм сама, просто искам да се радвам на тишината. Искам да изхвърля всички устройства за комуникация и да се скрия от света. Имам нужда от това. Имам нужда просто да се изкъпя, да стоя и да гледам в една точка, да спя, да съм сама.

Ето защо не ви вдигам телефона или забравям да върна обаждане. Работата ми е да сменям памперси, да успокоявам истерични деца, да готвя, чистя и подреждам, да съм на 10 фронта едновременно. Аз съм просто една домакиня и жена в майчинство, която копнее за тишина и има краткосрочна памет. Прави сте, нямам работа от 9 до 5 и не съм президентът. Ако искате да ме наречете принцеса, го направете. Но моля ви, нека е през съобщение. Защото…не мога да говоря.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ