Напишете дума/думи за търсене

7 натурални начина за боядисване на великденските яйца

Един от най-достъпните и същевременно безвредни начини за боядисване на великденски яйца е този с естествени багрила.

Има различни натурални способи, които ще им придадат красиви нюанси. Процедурата е лесна. В тенджера смесете един литър вода с две супени лъжици алкохолен оцет.
Оставете течността да заври, добавете естествени оцветители във водата, намалете котлона до минимум и оставете да се вари бавно около половин час. Прецедете боядисаната вода и я оставете да изстине и едва тогава добавете студените сварени яйца. Оставете ги да престоят поне час - два. Ето какви продукти да използвате за различните цветове.

Жълти 

Добавете 3 супени лъжици куркума във водата и задължително използвайте ръкавици, за да не останат жълти петна по ръцете ви.


Розови 

Във водата се добавят 500 грама червено цвекло. Не се тревожете, ако първоначално яйцата изглеждат тъмнокафяви. След като изсъхнат, ще получите мек розов цвят.

Оранжеви


Добавете люспи от жълт лук в тенджерата, за да придадете на великденските яйца оранжев цвят.

Зелени

Оцветете водата в зелено с 500 грама листа спанак. Можете да го смесите с други зелени листни зеленчуци като манголд, коприва и магданоз.

Лилави 

Използвайте няколко чаени чаши лилави люспи от червен лук, за да постигнете пурпурен цвят на яйцата.

Сини великденски яйца

Във врящата вода се слагат 500 г нарязано червено зеле. Накисването на яйцата в тази вода ще им придаде мек син цвят. Ако искате да бъдат още по-наситени, оставете яйцата да се накиснат за една нощ в хладилника.

СНИМКИ: Photo by Monika Grabkowska on Unsplash

Photo by Rasa Kasparaviciene on Unsplash

Photo by Dessy Dimcheva on Unsplash

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ