Напишете дума/думи за търсене

Картофки на фурна с пармезан и масло

Необходими продукти:

6-7 големи картофа

5-6 супени лъжици олио

сол

черен пипер

червен пипер

копър

масло

пармезан

Начин на приготвяне:

Добавяме всички подправки към олиото и ги разбъркаме добре, като сместа трябва да е разположена на дъното на средно голяма тава. Нарязваме картофите, които сме измили и обелили. Режем ги наполовина и ги редим с "дупето" нагоре в мазнината. С помощта на готварска четчица ги намазваме хубаво и отгоре, а след това поръсваме с пармезан и на места пускаме парченца масло, което да се разтопи при печенето. Накрая надупчваме с вилица, за да може парата да излиза от тях по-лесно. Печем до почервеняване на 200 градуса.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ