Напишете дума/думи за търсене

Червена детелина помага при проблемно зачеване

Една от малкото билки за забременяване се нарича Червена детелина - Trifolium pratense. Нейното високо съдържание на витамини е особено полезно за матката, а високото съдържание на протеини укрепва цялото тяло.

Червената детелина има извънредно високо съдържание на лесно усвоими калций и магнезий. Те релаксират нервната система и спомагат забременяването.

Билката има високоминерален състав, съдържащ всички необходими минерали за доброто действие на жлезите с вътрешна секреция и спомагащ да се възстановят и балансират хормоналните функции. И накрая, но съвсем не маловажен е фактът, че червената детелина алкализира тялото и може да балансира киселинно-алкалните нива на вагината и матката в полза на евентуално зачеване и бременност.

В дивата природа червената детелина расте като многогодишно растение, в култура се отглежда като двугодишно растение. Това е трева с височина до 50 см с корен и изправени стъбла. Листата са тройни, яйцевидни, фино назъбени по ръба. Неправилни цветове от розово, лилаво, пурпурно или бяло се събират в сферични глави.

Червената детелина, употребата на която е често срещана в различни лекарства, инфузии и отвари, съдържа много полезни вещества. Зелената част на растението е наситена с етерични масла, органични и аминокиселини, танини, гликозиди и витамини B, C, E.


Как се приема?

1 с.л. билка се вари 10 мин с 250 мл вода. Изпива се за 1 ден. За външна употреба се правят компреси и лапи.

Какви са противопоказанията?

Употребата в традиционната медицина е толкова високо ценена и има предимно положителен ефект. Въпреки това, не се препоръчва при определени заболявания, както и по време на бременност и по време на кърмене. Използването на чай, тинктури и отвари с червена детелина се препоръчва само под наблюдението на лекуващия лекар, ако: наскоро сте претърпели инфаркт или инсулт; хронична диария и стомашно-чревни заболявания; ниско кръвосъсирване; имате склонност към алергии.

Извадка от книгата на Susun S. Weed "Wise Woman Herbal For The Childbearing Year"

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ