Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 1

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 1:

Бебето ви прекарва в сън по-голямата част от денонощието, като се буди на всеки 2-3 часа. Скоро след това отново е готово да се унесе в сън. Достатъчно е само да го нахраните и да смените памперса. То ще изгуби между 7 и 10% от теглото си през първата седмица, но ще ги възвърне бързо до края на втората, така че няма защо да се тревожите.

Неговите ръчички и крачета са все още във фетална позиция, но това е временно. През тези първи 7 дни от живота си то ще комуникира с вас чрез плач, прозяване и сумтене.  То вече може да вижда вашето лице, когато сте на близко разстояние. Добър избор за играчки в този момент са пластмасови огледала и ярки развлекателни предмети, подходящи за новородени.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ