Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 39

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 39:

Вашето бебе е все повече нащрек за това, което се случва около него. В същото време става по-дружелюбно настроено към непознати хора и дори да се закача с тях, когато минавате с бебешката количка по улицата. То се усмихва, плези с език и върти очички. Интересно му е да го прави, защото вижда ответната реакция и е достатъчно умно да знае, че щом вижда отклик, значи прави нещо интересно.

Но нека поговорим малко и за храненето през седмица 39. Ако все още кърмите бебето си, може би ще забележите колко трудно ви става. Можете да забележите как бебето ви е по-палаво и не спира да мърда и да е активно, дори когато е на гърдата ви. За вас в момента е истинско предизвикателство да откриете точната поза, в която да се случва храненето. Всичко обаче ще се случи с известно време практика. Можете да използвайте малък трик. Слагайте детето на гърдата, след като сте го оставили да бъде активно повече време и да се умори.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ