Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 35

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 35:

Месец 35 е времето, когато може да забележите първи прояви на изявено предпочитание към един от двамата родители. Опитайте се да го приемате прекалено лично. Това може да се изрази в желание татко да чете приказката преди лягане, а не мама. Или пък да се появи желание за рязка промяна към твърдо утвърден навик досега. Ако винаги мама го е водила на градина, сега да има желание тази работа да се извършва от татко.

През този период децата са особено чувствителни на тема липса на един от родителите вкъщи. Затова, ако ви се наложи дълго пътуване с отсъствие от вкъщи, направете всичко възможно детето да разбере точната причина, а да не си мисли, че сте го изоставили.

Всички нови черти в характера, които забелязвате в момента, са временни. Ако вие сте родителят, който е "пренебрегнат", не го приемайте драматично. За това състояние няма причина и вие не сте виновни по никакъв начин. Просто това е начин детето да покаже, че осъзнава, че вече е достатъчно голямо, за да има мнение.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ