Напишете дума/думи за търсене

Как да помогнем на бебето да се развива емоционално

Вашето малко бебе се развива толкова бързо, че губите представа за времето. Вижте 6 лесни начина, по които можете да му помогнете в този период.

1. Реагирайте, когато бебето се разплаче. Не го оставяйте просто така, без да го успокоите и прегърнете. Вашата нежност е по-важна за развитието му, отколкото предполагате.

2. Изградете доверие в него, като показвате, че сте фокусирана върху действията и движенията му. Дори и да ви се струва невъзможно, вашето мъниче усеща дали му отдавате цялото си внимание или не.

3. Правете масаж на телцето всяка вечер след баня. Това подобрява притока на кръв в цялото тяло.

4. Говорете артистично - все едно четете приказка. Например - когато казвате "ти си най-сладкото бебе на света", тонът ви трябва да е по-приповдигнат. Когато променяте интонацията си, активирате различни зони в мозъка на своето дете. Това е наистина важно!

5. Играйте игри. Разбира се, вариантите за това с едно невръстно бебе не са кой знае колко, но е достатъчно само да затваряте очите си с ръце и да се откривате. Така бебето включва мозъка си в действие, за да предвиди следващото нещо, което ще направите.

6. Пейте песнички. Наистина много песнички! Мелодичните звуци, които произвеждате, не само ще ви сближат емоционално с бебето ви, но и ще подпомогнат правилното му развитие.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ