Напишете дума/думи за търсене

Наблюдавайте детето си за симптоми на COVID-19 всеки ден

Наблюдавайте детето си за симптоми на COVID-19 всеки ден.

Обърнете специално внимание на:

Температура

Възпалено гърло

Нова неконтролирана кашлица, която причинява затруднено дишане (за дете с хронична алергична / астматична кашлица - вижте дали има промяна от обичайната му кашлица)

Диария, повръщане или болки в стомаха

Силно главоболие, особено с висока температура

Следете с кого влиза детето ви в близък контакт Ако вашето дете или вие сте били около човек, който има COVID-19, някой от здравния отдел може да се свърже с вас за проследяване на контактите. Говорете с представителите и следвайте съветите им.

Вземете предпазни мерки, за да защитите детето си, ако сте болни от COVID-19, както и за да предотвратите разпространението на вируса върху други възрастни и деца. Дръжте го вкъщи и се обадете на неговия педиатър, ако се разболее. Ако детето ви има симптоми и може да е било изложено на вируса, който причинява COVID-19, или е било в район, където вирусът се разпространява, го изолирайте у дома.

Обадете се на педиатъра, за да обсъдите дали то трябва да бъде тествано. Ако подозирате, че вашето дете или някой, когото познавате, има вируса или е влязло в близък контакт с някой, който е носител, направете тест. 

Уведомете училището, че детето ви е болно. Също така информирайте учебното заведение, ако детето ви е направило тест за COVID-19 и какъв е резултатът, ако има такъв. Прегледайте правилата на училището на детето, свързани с това кога болно дете може да се върне отново в клас.

Върнете детето си на училище или други дейности, само след като можете да гарантирате абсолютна безопасност за околните. Ако детето ви е болно, но педиатърът ви казва, че детето ви няма COVID-19, то все още трябва да остане вкъщи известно време. 

Не отлагайте търсенето на спешна помощ за детето си, защото се притеснявате от разпространението на COVID-19. Спешните отдели имат планове за предотвратяване на инфекции, за да предпазят вас и вашето дете от заболяване, ако детето ви се нуждае от навременна помощ. Ако малчуганът показва някой от тези предупредителни знаци, незабавно се свържете с лекар:

Проблеми с дишането

Болка или натиск в гърдите, който не изчезва

Отпадналост

Не може да остане за дълго будно, когато не е уморено

Синкави устни или лице

Този списък не включва всички възможни симптоми. Обадете се на педиатъра за всички други симптоми, които са тежки.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ