Напишете дума/думи за търсене

Тиквички с копър, чесън и кайма

Необходими продукти:

4 бр.тиквички

500 гр. кайма

400 гр. кашкавал

3 щипка сол

2 глава лук

2 бр.моркови

1/4 връзка магданоз

1/2 връзка копър пресен

3 щипка млян черен пипер

2 стръка пресен чесън

Начин на приготвяне:

Издълбаваме вътрешността на тиквичките с лъжица, като след това бланшираме за няколко минути в подсолена вода. Нареждаме в тава. Нарязваме на ситно лука, чесъна, морковите, пълнежа от тиквичките, магданоза и копъра. Започваме с приготвянето на плънката, като в тиган с малко мазнина запържваме каймата, а след това и лука. После добавяме чесъна, морковите и пълнежа от тиквичките.

Когато плънката се сгъсти достатъчно, овкусяваме със сол и пипер и добавяме нарязаните на ситно магданоз и копър, както и настъргания кашкавал. Разпределяме в тиквичките, като след това доливаме малко хладка вода в съда. Печем на 180 градуса до готовност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ