Напишете дума/думи за търсене

Вторият месец от живота на бебето е идеално време да започнете рутина

Животът ви е кръговрат от смяна на памперси, кратък сън и хранения.

Обикновено нямате представа кой ден е или защо ключовете на колата са в хладилника. Но вторият месец от живота на бебето е идеалното време да започнете рутина. Наличието на основен график помага на деня да тече организирано, което е добре за вас и бебето.

Седмични дейности всяка седмица

През този месец вашето дете става по-заинтересовано от снимки и предмети. Ще видите начални етапи на координацията око - ръка. Вие все още сте основен фокус, така че продължете да говорите, пеете и гукате.

СНИМКА: Kevin Gent
СНИМКА: Kevin Gent

Седмица 1

Вдъхването на ранна любов към четенето може да засили езиковите умения и отношенията родител - дете. Започнете с първата книжка, дори и да си мислите, че бебето ви нищо не разбира. Тази дейност ще задълбочи любовта на вашето дете към книгите и ще насърчи връзката между вас.

Седмица 2

Децата имат вродена любов да гледат лица. Прекарвайте няколко минути всеки ден в гледане в огледалото, докато държите бебето на ръце! Направете смешни физиономии и посочете чертите на лицето на бебето. Гледането в огледалото може да насърчи бебето да се разпознае. Това разбиране ще се появи малко по-късно и е в основата на по-късното самочувствие на детето.

Седмица 3

Вашето малко съкровище вече развива координация ръка - око. Насърчете я. Помогнете му нежно да погали играчка. Размахвайте играчка пред него, за да го стимулирате да движи ръчички. Поставете го на бебешка гимнастика и вижте как ще реагира.

Седмица 4

Заведете бебето на гости на близки, за да види нови и непознати лица и гласове. Социалната подкрепа от приятели и роднини около 3-месечна възраст може да е също така полезна и за вас.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ