Напишете дума/думи за търсене

Защо недоносените деца са гении

Да имате недоносено бебе означава, че вашето малко съкровище може да е един бъдещ гений. Пример за това са тези знаменити герои, родени преждевременно.

Волтер

Най-големият представител на френското просвещение е дошъл на този свят преждевременно. Той e бил един от бащите на борбата за свободите на гражданите и е вдъхновявал политическото движение на Френската революция. Истинското му име е Франсоа-Мари Арует. Писател, поет, есеист, философ и историк - доказателство, че преждевременното раждане не го спира да стане просветлен човек и да постигне всичките си цели.

Дарвин

Бащата на теорията за еволюцията също е бързал да се роди. Въпреки че не е бил добър ученик, той се превръща в натуралист и се впуска в кораба "Бигъл" на мисия за картографиране на бреговата ивица на Южна Америка и някои острови в Тихия океан. Той отразява откритията си в творбата „Произходът на видовете“. Дарвин прави геоложки проучвания, събира и изследва детайлно животински и растителни експонати. През цялото време води подробни бележки за проучванията и наблюденията си. След 18 месеца прекарани в море и 3 години и 3 месеца на суша, естествоизпитателят се завръща от околосветското пътешествие (след обиколката на Ю. Америка, корабът "Бийгъл" се отправя към бреговете на Нова Зеландия, Австралия, Африка). Ефектът на експедицията за Дарвин е огромен и той започва да разработва теорията за еволюцията.

Кеплер

Друг недоносен мъж, който промени курса на астрономията, е Кеплер, който още от дете се интересувал от звезди. Той изброява законите, които обясняват движението на планетите около Слънцето. Изчислява орбитата на Марс и оттам изготвя нейните закони, които е събрал в съчиненията "Астрономия нова" и "Хармонията на световете".

Реноар

Един от големите художници на импресионизма. Реноар отразява ежедневните сцени, където показва усмихнати и спокойни хора в отношение на свободното време. Един от главните герои на картините му е съпругата му Алин. Това недоносено дете ни остави много важно изобразително наследство, сред което изтъкваме две негови велики творби: „El moulin de la Galette“ и „Закуска на гребците“.

Чърчил

В света на политиката има и недоносени деца, като фигурата на Уинстън Чърчил, министър-председател на Обединеното кралство, който изиграва фундаментална роля във Втората световна война. В допълнение към талантите си на преговарящ, стратег и оратор, този недоносен мъж печели Нобеловата награда за литература през 1953 г.

Пикасо

Пабло Пикасо, художник-предшественик на кубизма, също е бил роден като недоносено дете. Това не му пречи да се превърне в един от големите гении на живописта и да прави такива уникални картини като "Ел Гуерница", "Младите дами на Авиньон", "Арлекин" или "Момче с гълъб".

Айнщайн

Немският физик е лош ученик в началото, но в крайна сметка печели Нобеловата награда по физика през 1921 г. и става най-големият учен на 20 век.

Нютон

Друг недоносен физик е Исак Нютон, който установява основите на механиката със своите закони на движение и със своя закон за универсално гравитация. Освен това той построява първия отразяващ телескоп и изучава разлагането на светлината и термодинамиката.

Наполеон

Първият император на Франция Наполеон Бонапарт също не е достигнал термина при раждането си, нещо, което не го белязало, когато става дума за завладяването и контрола на по-голямата част от Западна Европа. Неговите военни стратегии и амбиции го водят много далеч в кампаниите на Френската революция.

Всички те, нетърпеливи по рождение, бяха велики мъже, които промениха хода на историята. Така вашият син или дъщеря също могат да стигнат навсякъде, където искат.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ