Напишете дума/думи за търсене

Кои са хранителните вещества, необходими за зачеване?

За двойките е важно да се хранят с полезни вещества и да бъдат в добро здраве поне 6 месеца преди зачеването.

Сперматозоидите и яйцеклетките се формират доста време преди оплождането и е необходимо да им се осигури възможно най-добрите нутриенти в момента на тяхното сливане.

При мъжете: спермата се формира за 75 дни и узрява за 21 дни, което означава, че начинът на живот и здраве на мъжа в момента ще окажат влияние върху качеството на спермата, която той ще произведе 3 месеца по-късно. Хранителни вещества като: l-аргинин, витамин С, витамин Е, ликопен, аминокиселини оказват влияние върху плодовитостта на мъжете.

При жените: определени хранителни вещества подпомагат добрата овулация, оплождане и имплантация на ембриона. Доказано е, че желязото, цинка, инозитола и витамин Е спомагат за зачеването.Като част от подпомагането на осигуряването на здравословно зачеване, сега двойките се съветват редовно да гледат на своя начин на живот и хранителен режим като на практически мерки, които могат да помогнат за подобряване на фертилността и шансовете им за успех, включително и прием на хранителни добавки. Днес е широко прието, че хранителните дефицити могат да имат пряко влияние върху мъжкото и женското репродуктивно здраве. За двойки, които сериозно се замислят да правят опити за зачеване и искат да осигурят най-доброто начало за развиващото се бебе, се препоръчва и двамата партньори да партньори да обърнат внимание на хранителния си режим и на качественото хранене!

При жените: определени хранителни вещества подпомагат добрата овулация, оплождане и имплантация на ембриона. Доказано е, че желязото, цинка, инозитола и витамин Е спомагат за зачеването.Като част от подпомагането на осигуряването на здравословно зачеване, сега двойките се съветват редовно да гледат на своя начин на живот и хранителен режим като на практически мерки, които могат да помогнат за подобряване на фертилността и шансовете им за успех, включително и прием на хранителни добавки. Днес е широко прието, че хранителните дефицити могат да имат пряко влияние върху мъжкото и женското репродуктивно здраве.

За двойки, които сериозно се замислят да правят опити за зачеване и искат да осигурят най-доброто начало за развиващото се бебе, се препоръчва и двамата партньори да обърнат внимание на хранителния си режим и на качествените продукти в менюто.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ