Напишете дума/думи за търсене

Любопитни факти за майските бебета

Майските бебчета притежават силни характери, не се отказват лесно от преследването на целите си и често са успешни хора по-нататък в живота.

Родените през май порастват оптимисти. Те са позитивни личности, които непрекъснато търсят добрата страна на живота и се стремят да живеят в хармонична среда.

Когато това не се случи обаче, родените през май често изпадат в депресия. Майските бебета са уязвими от неуспехите, нередностите в живота и лошите нагласи на хората.

Те са честни и много трудолюбиви. Стремят се винаги към постигане на успехи и към по-добър жизнен стандарт. Склонни са да се въодушевяват от различни свои страсти, които не спират да преследват.

Надеждни приятели са. На тях винаги може да се разчита, дори от най-ранна възраст. Децата, родени през май, имат много приятели още от забавачката. Те са усмихнати, слънчеви и с положителна енергия, която привлича като магнит останалите малчугани.

С порастването обучението им в училище върви като по вода. Природно интелигентни са, съобразителни и много целеустремени.

Бебетата, родени през месец май, имат и различни таланти в сферата на изкуствата. Те свирят на музикални инструменти, рисуват, по-нататък в живота си стават дизайнери, скулптори, писатели.

Цветя на месеца: момина сълза и глог

Момината сълза е приятно и нежно цвете, подходящо за родените през месеца. Глогът пък е устойчив храст от семейство Розови, обичайно счервени или кафяви цветове, който има множество лечебни свойства. И двете растения се свързват с грижата, сладостта от живота, майчинството и надеждата.

Най-скъпоценният от всички камъни

Рожденият камък на родените през май е скъпоценният изумруд (смарагд, емералд) – елегантен, рядък и много скъп камък, оцветен в наситеното зелено на пролетта. По-скъп от диаманта, сапфира и рубина, смарагдът е предназначен за специални хора с много вкус – точно какъвто е управляваният от богинята Венера знак на Телеца.

Цветовете на май

Цветовете, които носят късмет на родените през май, са жълто, червено и зелено.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ