Напишете дума/думи за търсене

Съветите на една майка към една бъдеща такава

Всяка бременна крие в себе си голяма доза несигурност и притеснение за предстоящата голяма промяна в своя живот. Ще се справя ли? Ще ми бъде ли трудно? Ще бъде ли спокойно бебето или ще плаче по цяла нощ? - тези и още много въпроси минават през главата на всяка дама, която очаква дете. 

Ето съветите на една майка към една бъдеща такава.

1. Дори бременността ви е да била планирана е възможно при вида на втората чертичка на теста да се разколебаете за момент и да изпитате страх от предстоящото. Това е нормално и не бива да изпитвате вина. Не означава, че ще бъдете лоша майка и не е редно да се разочавате от себе си. Напълно в реда на нещата е да изпитате страх на прага на събитие, което ще промени живота ви завинаги. Паниката ще изчезне, когато чуете за първи път сърчицето на своето бебе.

2. Ако включвате достатъчно зеленчуци и плодове в менюто си и се движите, не е нужно непрекъснато да гледате какво показва кантарът. Полагате грижи и това е най-важното.

3. Спрете се на не повече от 1-2 надеждни източници на информация и им се доверете. Иначе рискувате да се изгубите в морето от съвети и предупреждения. Ще има много приятелки и случайни познати, които ще ви объркват със съвети на база собствения си опит. Не ги слушайте. Вярвайте единствено на себе си и доктора, който следи бременността ви.

4. Погрижете се за оралното си здраве. През деветте месеца зъбите страдат много, защото плодът буквално изсмуква всичко от организма ви. Спазвайте добра устна хигиена и пийте редовно добавките си за бременни. И най-важното - хапвайте достатъчно продукти, богати на калций.

5. Масажите за бременни си струват. Позволете си да се отдадете на релакс в този така важен момент от живота ви. Грижата за себе си ще ви предпази от предродилна депресия, а масажът ще облекчи крампите.

6. Не се затрупвайте с бебешки дрехи - ще се изненадате от колко малко дрехи се нуждаят новородените. Освен това ще получите толкова много подаръци, че в един момент ще се чудите защо изобщо сте купували толкова много неща.

7. Помнете, че хората, които не очакват дете, също имат своите проблеми. Не фокусирайте всички разговори около бременността си. Не всеки човек обича да води разговори на такива теми.

СНИМКИ: Pexels
СНИМКИ: Pexels

8. Не купувайте само розови или само сини неща за бебето в зависимост от пола. Децата много рано усещат какви са очакванията ни от тях и много трудно ще излязат от стереотипа, който сме им наложили веднага след раждането.

9. Мислете си за раждането като за върха на планината, а не като за ръба на стръмна скала. Най-доброто тепърва предстои. Не се настройвайте предварително, когато слушате негативни разкази за това колко ще ви бъде трудно, за безсънните нощи и безкрайния плач, основани на чужд опит. Родителството е такова, каквото си го направите. От вас зависи какво ще бъде.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ