Напишете дума/думи за търсене

Защо да бягате с бебешка количка за джогинг

Снимка: Pixabay

Ако бягането е ваша дългогодишна страст, но ви липсва след раждането на бебето, имате лесно решение на проблема си. Може да се сдобиете със специализирана бебешка количка за джогинг, специално проектирана така, че да може да се движи бързо и безопасно, докато я бутате, бягайки.

Има ли опасност за детето? Не, разбира се. Защо да правите това? Ето няколко страхотни причини.

Може да носите повече вещи без проблем

Ако досега сте бягали само с телефон и слушалки, време е да се поотпуснете. В количката може спокойно да сложите и вода, кърпи, портфейл и някои дреболии за бебето – например играчка, нещо за хапване или пелени. Може дори да напазарувате на връщане без проблем.

Допълнителна тренировка за ръце

Естествено, бутането на количка (дори когато е за джогинг), изисква определени усилия. Така че печелите двойно: освен кардио и натоварване на краката, получавате и още по-добре оформени мускули на ръцете.

Опора за разтягане

Макар че са максимално мобилни, тези страхотни бебешки колички за джогинг могат да се използват и за удобна опора, когато сте поспрели за малко и имате нужда от леко разтягане. Няма да има нужда повече да търсите подходящи пейки или улични знаци.

Допълнително горене на калории

И още веднъж: допълнителното усилие, което полагате, за да движите количката с бебето, води до по-голямо натоварване на тялото. Така пък горите повече калории от обичайното при типичната ви тренировка. Например, ако тежите около 70 кг, ще изгорите около 30 калории повече за 30 минути, ако сменяте ръцете си. Не звучи зле, нали? Така или иначе, вероятно имате нужда да свалите някой от натрупаните през бременността килограми.

Ако искате да направите упражнението още по-ефективно, използвайте друга тактика: избутвайте количката далеч пред себе си и я догонвайте. Това ще бъде интервална тренировка, която ще даде още по-добър резултат в топенето на килограми.

Страхотно време с детето

Разбира се, всяка секунда с детето ви е безценна и за вас, и за него. Когато използвате бебешка количка за джогинг и бягате заедно с него, имате възможност да прекарвате още повече време един с друг, като едновременно разхождате бебето и поддържате формата си. Това ще ви помогне да изградите по-здрава и силна връзка помежду си, без значение, че то няма да помни тези часове, когато порасне.

Докато тичате, може да правите всичко, което бихте правили на обикновена разходка – да говорите на детето, да му обяснявате какво виждате по пътя си. Така ще стимулирате желанието му да говори и ще му помогнете да опознае света.

  • Ключови думи: