Напишете дума/думи за търсене

Пухкав тиквен кейк

Уютът на есенните дни е пълен, когато компания ни прави ароматен кекс! Затова днес ви предлагаме вкусна рецепта за пухкав десерт с тиква.


Необходими продукти:

350 гр пюре от тиква
2 ч.ч. брашно

1 и 1/2 ч.ч кафява захар
1 пакетче бакпулвер
1 пакетче ванилия
2 ч.л. канела

1 ч.ч. олио
3 яйца


Начин на приготвяне:

Яйцата се разбиват, към тях се прибавя олиото и пасираната сварена тиква. Брашното се пресява, разбърква се с бакпулвера, ванилията, канелата и захарта. Към тях прибавяте тиквената смес и бъркате енергично, така че да не останат бучки.

Изсипвате тестото за кекс с тиква в силиконова форма за кекс и печете в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 50 минути.

След като кексът се е охладил и сте го извадили от формата, може да украсите с глазура или да поръсите с пудра захар. Да ви е сладко!

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ