Напишете дума/думи за търсене

Дяволска уста помага при безплодие

Трудното зачеване е сериозна пречка за много семейства. Популярната билка дяволска уста или домашна коприва е добре известна в българската народна медицина, като се използва и за лечение на репродуктивни пробелеми.

Дяволската уста (Leonurus cardiaca) е многогодишно тревисто растение от семейство Устноцветни, което достига до височина 1,4 метра. В България то не е много популярно, за разлика от китайската медицина, където е едно от най-често срещаните лечебни растения. То може да се открие по нивите, тревните площи и бреговете на реките. Дяволската уста вирее в Централна Азия, Европа и Близкия Изток. Съществуват много легенди за произхода на растението, като една от тях са най-разпространена. Според нея в Древна Елада е имало градче с население, което живее над 100 години. Тъй като те пиели вода само от извор, който бил заобиколен само с дяволска уста, всички решили, че дългите години живот се дължат на лечебното растение. Билката е позната още под името наметливо биле, страхливче, тамянка и домашна коприва.

Твърди се, че помага за по-лесно зачеване. Домашната коприва всъщност действа не само върху репродуктивните органи, а също така има добро действие върху нервната система, както и върху сърдечната мускулатура.

В световен мащаб нивото на стрес в организма на жената се явява като една от сериозните пречки при зачеване. Отвара от билката действа успокояващо на организма, подобрява качеството на съня и като цяло премахва напрежението в организма. Освен това дяволската уста укрепва централната нервна система.

Благодарение на консумацията на билката ще се подобри и функцията на сърцето, което е от съществено значение по време на самото раждане. Дяволската уста съвсем успешно се справя и с проблемите на жените, които са свързани с месечния им цикъл.

Много от дамите между 16 и 30 години имат проблеми с месечния си цикъл – при една част той е нередовен. При друга – идва съвсем навреме, но пък е болезнен. Понякога болките са непоносимо силни и единственото, което може да направи жената е, да се свие на кълбо и да чака облекчение.

Различните болкоуспокояващи безспорно вършат работа, но ако искате да опитате природен начин за решение на проблема, пробвайте да приемате дяволска уста. Билката се бори успешно не само с месечния цикъл, но помага и за предотвратяване на предменструалния синдром, както и за облекчение на неразположенията, свързани с настъпване на менопаузата.

Хубаво е преди употреба да се консултирате със специалист, защото при предозиране могат да настъпят състояния на сънливост, гадене, повръщане, забавен пулс. Билката в никакъв случай не бива да се използва в сурово състояние, защото в този си вид растението е отровно. Употребата й по време на бременност е спорна, но клони повече към онези неща, които е хубаво да избягвате.

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ