Напишете дума/думи за търсене

Бойко кръстник на какиното внуче

Каката на премиера - Красимира (вляво), е щастлива баба на християнче.

В навечерието на рождения си ден в неделя премиерът е въвел в християнството малкия Димитър - внука на д-р Красимира Иванова.

Това разказа самата тя пред “24 часа”. Същевременно и Бойко Борисов се похвали на Неврокопския митрополит Серафим в Петрич по време на визитата си там на 13 юни.

"24 часа" разбра, че внукът на д-р Иванова е бил кръстен на годинка и половина. Бебето носи името на баща си Димитър - сина на Красимира. Светото кръщение било в Клисурския манастир над Банкя - към него премиерът има особено отношение от дълги години. Подпомагал е нееднократно възстановяването на светата обител. И в момента се изписва новият храм на двора, като на купола вече е изографисан Исус Христос. Дори разказал на Серафим как монасите навремето продавали много малко свещи и това показвало, че малко хора ходят там. Докато сега му обяснили, че продажбите се увеличили многократно.

Като всяко бебе кръщелникът се разплакал, когато майка му го съблякла, за да го потопи попът в купела.

Поличба ознаменувала приемането на малкия Митко в християнството. “Стана задушно и тръгнаха да отварят едно прозорче на храма. Тогава съдът със светеното масло се обърна и тънка струйка от елея се стече по ризата на Бойко”, разказа каката.

Д-р Иванова била една от първите, които подарила много личен подарък на брат си, с който да се подсеща за своя кръщелник, докато се труди. 

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ