Напишете дума/думи за търсене

Каква майка сте според зодията си

Майките риби обичат да прекарват колкото се може повече време с децата си и обожават занимания като рисуването и правенето на фигурки от пластилин. Детето в тях никога не умира.

Независимо дали вярвате в астрологията или не, ще бъдете изненадани да разберете, че тя може да даде много информация за това каква майка сте според вашия зодиакален знак. Дори тепърва да ви предстои да станете такава и да сте все още в трепетно очакване на своята рожба, може още сега да проверите как ще изглеждате в ролята си на родител. Вижте какво казват звездите за отличителните ви черти в зависимост от знака, под който сте родени. 

Овен

Майката овен постоянно търси нови и нови начини, чрез които да създаде по-хубаво детство за своето дете и да бъде родител за пример. Смята, че никой не знае по-добре от нея кое е най-правилното за малчугана. Понякога е склонна да не се вслуша дори в съветите на педиатъра.

Когато детето пораства, тя ще го стимулира и вдъхновява, ще го кара да излиза с приятели, ще прави най-зрелищните рождени дни. Тя е майка мечта. Може да се определи като лидер. Това е този родител, който се нагърбва с всички отговорности и организации на класа. В същото време майките овни са много нежни и внимателни.

Телец

Майките телци окуражават своите деца да имат цели и да ги следват. Представителките на тази зодия са силно загрижени за материалното благополучие на децата си и винаги ги насърчават в тяхното професионално развитие.

Те са търпеливи и се справят чудесно в напрегнати ситуации. В същото време са свръхзагрижени и се стараят да направят всичко за децата си. Понякога това рефлектира отрицателно и може да доведе до разглезеност и лошо поведение, което се изразява в отговаряне.

Близнаци

Тази жена е родена за учителка. Нейната страст е да чете книжки на детето си и да го занимава с образователни игри. За нея е важно първо да е приятел на детето си, а след това негов родител. Може с часове да реди пъзели, да кара колело и изобщо всичко, което доставя удоволствие на малчугана. Тя се гордее дори с най-малките постижения на детето и не пропуска да го похвали. Дете с такава майка никога не може да се почувства недооценено или да има ниско самочувствие.

Съществува риск майките от тази зодия да са малко по-либерални от необходимото. Това е, защото близнаците по природа не са особено големи привърженици на строгостта и дисциплината, а това невинаги е добър подход при възпитанието.

Рак

Ако има класация за най-грижовна майка, то определено първото място в нея ще заеме тази от зодия рак. За нея няма нищо по-свято от дома и семейството и никой не е в състояние да я накара да замени времето, прекарано с детето й. Мисията в живота на тези жени е да бъдат майки и съпруги.

Колкото и хубаво качество да е това, не забравяйте, че в живота има и други неща, които понякога е добре да заменят и разнообразят семейните задължения. Не прекалявайте с грижите, тъй като това може да направи децата ви несамостоятелни и неспособни да се откъснат от вашата опека.

Лъв

Със своя буен темперамент и приключенски дух, майките лъвици планират най-вълнуващите пътувания, най-шумните партита за рожден ден, както и най-забавните игри.

За тях е важно детето да расте със самочувствие и работят в тази насока. Мотивират го и често разговарят с него като с възрастен, за да се почувства то уважавано. А също и, за да обогатят речника му. Заедно с това, майката лъв не позволява малчуганът да й се качи на главата. Добре знае как да поставя граници както в семейството, така и в обществото.

Дева

Представителките на зодия дева определено са майки, на които доста добре им се отдава да вършат няколко неща едновременно. Те безпроблемно ще сменят пелени, докато готвят вечеря и в същото време ще бъбрят по телефона с приятелка. Големи чистници са и не понасят хаоса у дома.

Имат едно лошо качество по отношение на майчинството и то е, че са твърде студени и пестеливи откъм израз на нежност. Бързо обаче го компенсират със своето чувство за хумор, което е неподражаемо.

Везни

Вроденото чувство за справедливост на тази жена е причина да се кара малко по-често на детето. Белите обаче бързо се забравят, защото й минава след точно 3 минути. Тогава отново е готова да играе на криеница и да прави смешни физиономии.

В повечето време е нежна и деликатна, добър слушател е и се стреми да не навлиза в личното пространство на детето.

Скорпион

Това е майката от филмите, която веднага хваща детето си, ако то я послъгва за нещо. Има толкова силна интуиция, която й помага не само в такива ситуации, а и когато трябва да разбере от какво точно се нуждае детето й.

Тя не престава да търси неговите скрити таланти и да ги развива. И все пак понякога е добре да оставите своите наследници сами да се сблъскат с неволите, за да изградят силен характер и чувство за самосъхранение.

Стрелец

Майките стрелци са най-импулсивните родители в целия зодиак. Така например те палят колата и отиват с децата на море без изобщо да имат предварителен план. Стремят се в дома им да царува доброто настроение и винаги насърчават децата си да дават най-доброто от себе си. Това не значи, че са болезнено амбициозни по отношение на бъдещето на отрочето си. По-скоро не искат то да пропилява талантите си.

Понякога играят ролята на „лошото ченге” вкъщи. Склонни са да прекалят със своята строгост, но дори тогава са водени изцяло от идеята да отгледат добре възпитано дете.

Козирог

Тези дами са силно ориентирани към кариерата, което обаче в никакъв случай не означава, че не се грижат за децата си. Те поддържат добре баланса между семейните вечери и бизнес ангажиментите. Като истински хамелеон сменят домашната престилка с деловата рокля. В тази връзка козирогът е много организиран. Тази майка няма да пропусне нищо от графика на своето дете.

Строга и взискателна е и държи на реда и послушанието. Макар да изглежда по-хладна, истината е, че зад тази обвивка се крие топло и любящо сърце.

Водолей

Родените под този зодиакален знак майки са много контактни и имат много приятели. Неминуемо ще предадат това свое качество на наследника си.

Либералната им същност ще позволи на децата им да предприемат смели стъпки, от които други родители биха изпаднали в ужас – например да боядисат косата си в лилаво или да я обръснат. Най-важното качество на майката водолей е, че тя ще научи децата си да си бъдат емоционално самодостатъчни.

Риби

Майките риби обичат да прекарват колкото се може повече време с децата си и обожават занимания като рисуването и правенето на фигурки от пластилин. Детето в тях никога не умира.

В същото време те се нареждат сред най-отговорните майки. Грижат се безупречно за децата си във всеки един аспект. Опитват се всячески да предотвратят всеки техен сблъсък с лошата страна на живота, но все пак детето само трябва да премине през трудностите на съдбата. Нали така?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ