Напишете дума/думи за търсене

Шопинг лист за първите три месеца от бременността

Ако новината за дамското пазаруване е кошмарна за почти всеки мъж, то през бременността всичко ви е позволено. И ако до този момент сте си мислели, че няма как желанието ви за шопинг някога да се увеличи, то ще се убедите, че съвсем не е така. От момента, в който сте видяла двете чертички на теста и сте чула потвърждението за своята бременност, всяка една витрина ви се струва особено апетитно. Панделки, гащеризончета, бебешки колички, чорапки – искате всичко. И то по много! През първите три месеца обаче все още е твърде рано за такива покупки и ще трябва да се съсредоточите върху други неща, които ще са нужни за самата вас, вашето спокойствие и прекарването на една по-лека бременност. Ето кои са те:

Възглавница за бременни

Възглавницата за бременни е райско кътче за всяка бъдеща мама. С минаването на месеците, ще ви бъде все по-трудно да намерите удобна поза за сън. Тази покупка ще ви спести дискомфорта при почивка.

Ластик и лента за дънки

При някои жени коремчето расте по-бързо, отколкото при други. Затова при едни няма и следа от корем в първите 4 месеца, но при други не е така. Съвсем скоро няма да успявате да закопчавате дънките си. И да можете, ще усещате, че ви притискат в предната част. Разширителният ластик за панталони и прикриващата лента ще ви помогнат много в тази ситуация.

Мек, памучен сутиен без банел

Гърдите са напрегнати, по-големи, а зърната са болезнени. Всеки допир до по-твърда материя причинява неудобство. Забравете за твърдите и тесни сутиени и си купете мек, спортен модел без банел, в който да се чувствате комфортно.

Добър лосион за тяло

Точно сега е възможно кожата ви да се дехидратира и да я усещате много суха. Снабдете се не просто с лосион за тяло, а с такъв, който е добър и доказан. Той ще подобри еластичността на кожата и ще я предпази от напуквания.

Конци за зъби

Устната хигиена е сред най-важните неща, за които трябва да се грижите през 9-те месеца. Особено, когато знаете, че можете да посетите зъболекар едва след раждането. Възможно е устата ви да е по-суха, а венците по-чувствителни. Предотвратяването на пародонтозата е от жизненоважно значение за бременните жени.

Ето защо трябва да си обръщате много повече внимание сега. Купете си ортодонтски конци, с които по-прецизно да поддържате чистотата на зъбите си.

Дневник на бременността

Какво е бременност без дневник, в който да записвате всички свои вълнения и трепети? Някой ден ще можете да четете на своето дете подробно всички съкровени чувства, което е предизвиквало очакването му у вас.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ