Напишете дума/думи за търсене

Най-добрият урок, който получих от моето бебе

Мило бебче,

толкова по-голяма съм от теб и знам, че точнo аз съм човекът, който трябва да те научи на всичко занапред. От това как да сядаш и да се храниш с лъжичка до това колко е важно да си силен и никога да не се предаваш. Ти си детето, а аз – твоята майка. Тази титла (да съм твоя майка наистина ме кара да се чувствам като повече от кралица) ме кара да бъда отговорна към всичко, което ти ще учиш всеки изминал ден. Когато те видях за първи път, всъщност наистина не знаех какво да правя с теб. И тогава разбрах, че ти ще ме научиш на точно толкова неща, на колкото и аз теб.

Когато видях миниатюрното ти личице, малката потрепваща брадичка и тези толкова нежни пръстчета на крачетата ти, ме научи какво означава съвършенство. Когато допрях лицето си до твоята главичка, научих кой е най-невероятният аромат на света – бебешкият. Когато си отвори очичките за първи път широко и се взря с интерес в мен, научих какво значи едно невинно създание да вижда целия свят в теб, както и ти в него. Когато за първи път сграбчи силно пръста ми с твоята малка ръчичка, разбрах в какво се изразява доверието. Когато плачеше неутешимо и не знаех каква е причината и правех всичко възможно да те утеша, разбрах, че можеш да обичаш някого повече от себе си. Когато започна да се смееш, научих, че най-красивата усмивка на света е тази, в която дори все още няма зъбчета. А когато за първи път чух да казваш „ма-ма“, разбрах колко красиво може да звучи тази дума.

Скъпо мое бебче, ти отвори очите и сърцето ми. Направи ме по-добър и разбиращ човек. Ако има някой, от когото съм научила какво е да обичаш безусловно, то това си ти.

С обич,

мама

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ