Напишете дума/думи за търсене

Тази публикация за майките, които си стоят у дома, ще ви разтърси

СНИМКА: www.miraclekisses.com

Уморена непрестанно да чува въпроса "но какво правиш по цял ден вкъщи?", татуистката Ришел Кастълбери решава да напише брутало откровен пост във фейсбук. По интересен начин тя описва всекидневието на майките, които стоят у дома, за да се грижат за децата си.

Публикацията буквално взривява мрежата и за нула време е харесана и споделена от повече от 650 000 души. Думите на Ришел заслужават да бъдат прочетени от всеки. Но най-вече от мъжете. Вижте какво публикува в своя личен профил във фейсбук тя:

ЖЕНА МИ НЕ РАБОТИ!

Разговор между съпруг (С) и психолог (П):

П: Какво работите?

С: Аз работя като счетоводител в една банка.

П: А Жена Ви?

С: Тя не работи. Тя е домакиня.

П: Кой прави закуска за семейството Ви?

С: Жена ми, защото тя не работи

П: В колко часа се събужда жена Ви?

С: Събужда се рано, защото трябва да се подготви. Тя приготвя обяд за децата. Проверява ги дали са добре облечени и сресани. След закуска, следи да си измият зъбите и да приготвят раниците си за училище. Събужда бебето, сменя памперса и дрехите му. Кърми го и прави закуска, едновременно.

П: Как децата Ви стигат до училище?

С: Жена ми ги кара до училище, защото тя не работи.

П: След като децата си на училище, с какво се занимава тя?

С: Обикновено винаги намира какво да прави, докато е навън, така че не ѝ се налага всеки път да сваля детското столче от колата, защото има сметки за плащане или се отбива в супермаркета. Понякога забравя нещо и трябва да се върне отново. С бебето на ръце, разбира се. След като се прибере у дома, трябва да нахрани бебето за обяд и кърми отново, сменя пелени и го приготвя за следобедна дрямка. Докато то спи, тя мие чиниите, оправя прането и чисти из къщата. Защото тя не работи.

П: Вечерта, след работа Вие какво правите?

С: Почивам си, разбира се. Уморен съм след цял ден работа в банката.

П: Какво прави жена Ви вечер?

С: Прави вечеря, сервира на децата и на мен, мие чиниите, подрежда масата отново, след това отново подрежда и къщата. Разхожда кучето, докато изхвърля боклука. След като е помогнала на децата с домашните, им помага с пижамите, а бебето пременя с нов памперс. След това им дава топло мляко и ги следи да си измият зъбите. След като си легне, тя се събужда доста често, за да кърми, и евентуално да смени пелени, ако е необходимо. Тъй като тя не трябва да става за работа.

П: И все още твърдите, че тя не работи?

Снимки: Личен профил във фейсбук

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ