Напишете дума/думи за търсене

Нова противоречива мания в интернет: Снимки на бебета с плацента

Майки по света наемат професионални фотографи, за да бъде снимано детето им преди пъпната връв да бъде прерязана. Скандалната нова тенденция носи името "Проект живот". Потребителите в интернет се надпреварват да пишат негативни коментари.

От 5 години насам бебе блогърството е в своя апогей и майки се надпреварват да качват снимки на своите деца в социалните мрежи и дори им правят собствени профили. Майките се надпреварват коя да е по-оригинална, по-смела, по-дръзка, по-иновативна. От съвсем скоро обаче идеите на някои родители прескачат всички граници и оформят един напълно нов тренд - снимки на новоредни с плацента. На кадрите се виждат бебета, чиято пъпна връв не е прерязана. Кани се професионален фотограф, който да увековечи момента и гледаката и след това фотосите се споделят в интернет. Някои дори заснемат и видео. 

Точно това е причината напоследък популярни страници в инстаграм, които публикуват само бебешки снимки, да са пълни с кадри с плацента. Няма да е пресилено да се каже, че негативните коментари са повече от положителните. Потребителите пишат, че са отвратени и не могат да повярват, че някой допуска подобно съдържание.

Как обаче се правят самите снимки? Пъпната връв не се реже при при раждането, а се изчаква майката да "роди" плацентата. След това бебето се пренася с нея и се започва фотосесията. Може и да ви прозвучи извратено, но е факт, че ви предстои да виждате много подобни кадри в интернет в идните месеци. Какво мислите за новата мания сред бебешките снимки?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ