Напишете дума/думи за търсене

Бременността напредва, а коремът не расте. Има ли повод за притеснение?

Това колко бързо ще расте коремът през бременността е строго индивидуално за всяка жена. При някои личи по-малко, а при други - повече. Ако сте от първите, нямате повод за притеснение, докато вашия лекар казва, че бебето се развива правилно и няма причина за безпокойство.

Жените, които са високи или имат дълги торсове, могат да имат по-малък корем, защото имат по-голямо пространство за бебето надлъжно. Позицията на бебето е тази, която определя промените във външния вид на корема. За първи път той започва да си личи между 12 и 16 седмица. Повечето майки разказват, че са започнали да изглеждат бременни между 12 и 18 седмица с първото си бебе.

Това понякога отнема повече време при жени, които са по-закръглени. И обратно - тези, които са по-слаби от нормалното, е възможно да имат коремче съвсем рано. Редица проучвания доказват, че при втора бременност коремът си личи и в първите месеци. Така е, защото мускулите вече имат "тренинг" от първия път, в който сте износвали бебе в утробата си.

Притесненията на бременните жени за големината на корема им най-често идват от коментари на странични хора, които обсъждат дали това е нормално или не. В такъв момент жената е особено емоциална и е способна да се притесни и от най-малкото подмятане от страна на обкръжението. Бъдете спокойна и се вслушвайте в това, което ви казва наблюдаващия ви лекар. Той ще направи всички необходими изследвания, за да се увери, че размерът на бебето ви е в норма и то се развива добре предвид месеца, в който се намирате.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ