Напишете дума/думи за търсене

Какво трябва да запомнят всички майки в моментите, когато не издържат на умората

СНИМКА: glenwoodhills.org

До всички майки, които четат тези редове - знам, че е трудно. От собствен опит. Трудно ми е да ставам по няколко пъти през нощта, а след това и в ранните часове на сутринта.

Но няма как иначе, защото едно малко човече разчита на вас, за да бъде живо и нахранено. Ние учим трудните уроци и се опитваме да правим нещата по правилния начин. Дори и когато невинаги сме сигурни какво е правилно към дадения момент. И си прощаваме, ако сбъркаме някъде. Макар и трудно и с куп угризения.

Понякога чувствам, че светът ми е толкова малък. И след това осъзнавам, че аз съм целият свят за едно малко човече. Аз съм всичко това, от което то се нуждае. Аз имам душата да го обичам - не само през трудните за него дни, но и в тези, които са трудни за самата мен. Така е и с всички вас.

Дори когато сте изтощени, вие имате сърцето да се събуждате всяка сутрин и да правите всичко отначало. Дори и в дните, когато имате усещането, че няма как да справите. В тези дни помнете, че вие можете всичко. И това е просто един период от живота. Няма да усетите как само с едно мигването детето вече ще е станало на 8. А след това на 28. И по улицата ще виждате родители с малки деца, които ще ви напомнят на някогашното ви Аз. Тогава ще ви липсва да си имате бебе, на което да давате цялата си обич.

Така че - насладете се на тези моменти точно сега. Позволете на детето да дойде посред нощ и да легне на спалнята. Изпейте една и съща песничка 10 пъти, без да се оплаквате от това. Радвайте се на всеки момент, когато дойде време за баня. Дръжте го близо до себе си и усещайте кожата му до своята. Може би майчинството ни кара да понякога да изгубим себе си, но знаете ли кое е по-важното? Майчинството ни дава смисъл да съществуваме, защото сме оставили на света свое малко копие.

Автор: Шарън Ханкис

  • Ключови думи:
ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ