Напишете дума/думи за търсене

Супер силите, които всяка майка притежава

Има нещо много забавно в това, което се случва в момента, в който станете майка. Вие просто се превръщате в герой.

Когато инстинктивно започнете да се грижите за своето новородено, без да сте правили нищо подобно досега, всеки ден се трансформирате в супер герой, който се справя със сложни и непознати ситуации без страх. Нека видим кои са 10-те супер сили, които всяка майка притежава.

1. Мама чува всичко. Дори това, което не съществува като звук. В момента, в който долови с ушите си потенциална заплаха, тя е готова да започне да изследва откъде и защо точно идва шумът.

2. Мама вижда всичко. Няма как да се скриете от нейния поглед. Това се отнася както за някоя беля, така и за миниатюрен и трудно забележим обрив на бебешкото дупе. Очите на мама са като скенер за нередности.

3. Мама е мултифункционална и може да бъде конкурентна на абсолютно всеки робот от ново поколение. Тя може да сменя памперс, докато наглежда яденето, помага на по-голямото дете с домашното и има в ръцете си дрехи за простиране.

4. Мама е детектор за настинка. Тя долавя и най-малкото подсмърчане и е въоръжена с чифт топли чорапи, чай и супа. Нека не забравяме и притеснението й.

5. Мама разпознава и най-малката лъжа. Дори да си мислите, че сте успели да я заблудите, то почти сигурно сте в сериозна грешка.

6. Прегръдките на мама имат лечебна сила. Една от тях е достатъчна, за да успокои сълзичките от току що ожулените колене.

7. Мама има супер интуиция. Ненапразно е измислено изречението "Мама беше права". То важи почти винаги, когато не сте послушали майка си за нещо.

8. Мама е най-грижовният човек на света. Тя винаги знае какво да каже, кога да замълчи, кога да ви прегърне, кога да даде съвет и как точно да го направи. Тя знае от какво имате нужда и винаги е там, за да ви помогне, макар и невинаги да сте се вслушвали в нейните съвети.

9. Мама има вграден механизъм за защита. Тя предвижда всички потенциални опасности и заплахи и ви предпазва от тях. Вярно е, че понякога се тревожи повече, отколкото е нужно, но това е само защото ви обича повече от себе си.

10. Мама знае къде се намира всичко. Ако не знаете къде сте оставили дадена вещ, просто попитайте мама. Тя знае местоположението и на най-малкия и незначителен предмет или играчка и винаги има отговор къде да го откриете. Е, това не е ли супер мама?

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ