Напишете дума/думи за търсене

Знам, че си развълнувана да си покрай бебето ми, но моля те - просто се успокой!

Снимка: scarrymommy.com

Някои хора се държат като луди с картечница, когато са покрай бебе. Почакайте, това не беше начинът, по който исках да започна. Нека опитам отново.

Хората се държат по глупав начин покрай бебетата. Те правят физиономии, издават странни звуци и изглеждат налудничаво. Посочете ми най-сериозния човек на света и поставете пред очите му малко дете. Той ще започне да си изкривява физиономията по начин, присъщ само за Джим Кери. Това е инстинкт - като дишането.

Имам 3-месечно бебе и повечето хора, които ни посещават, са наистина много ентусиазирани. Те долепят лицето си до неговото и започват да пробват с кой звук ще предизвикат смях. Обикновено в такива моменти казвам: "О, то те харесва". Просто защото не знам какво друго да направя.

В момента, в който гостите си тръгнат, детето

започва да крещи с всичка сила и да плаче.

Защо? Защо ли? Представете си, че си стоите на дивана вкъщи и си почивате. Точно сте приключили обяда си. Или в случая - изяли сте обилно количество мляко. Стоиш и релаксираш, докато се взираш неразбиращо в бебешкия канал. Можеш и да си подремнеш в средата на деня, защото просто няма какво друго да правиш - ти си бебе! 

Тогава идва непознат и започва да се взира в теб като хиена, поставена на силни лекарства. Още преди да си имал шанса да се отървеш, тя вече те е награбила. Тя започва да издава завуци на пиленца, кученца и котенца. Изкарва езика си и пак го прибира. И прави това отново и отново. И отново. Тя притваря очите си, после те щипе, пипа те по ръцете и изобщо навсякъде. Вади си телефона и си прави няколко селфита с теб. 

И всичко това се случва още в началото на

живота ти. О, слава богу. Отиде си.

Но откъде дойде изобщо? - всички тези емоции се предизвикват в съзнанието на бебето. Често мислим, че малките деца не разбират какво се случва, но според мен не е така. Единствената разлика е, че те не могат да реагират подобаващо, когато някой им навлиза в личното пространство. Те не могат да реагират така, както бихте реагирали вие в такава ситуация.

Така че - всички, които идвате да видите моето новородено или изобщо бебе - просто успокойте топката! Кажете здравей, усмихнете се, представете се. Помислете как бихте се почувствали вие, ако някой, когото не познавате, нахлуе в дома ви и се взира в лицето ви на разстояние от 3 сантиметра като лунатик. Влезете в обувките на бебето ми. Не е трудно.

Автор: Гейб Капоне

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ