Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 3

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.
Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 3:

Добре дошли в света на липсата на сън и коликите. Със сигурност ви е трудно, но нека погледнем и през очите на вашето 3-седмично новородено. Плачът е единственият начин, по който то може да комуникира. Така то ви казва: "боли ме", "уморено съм", "спи ми се", "изпитвам глад" и други.

Ако сънят, смяната на памперса или храната не го успокоят, пробвайте с нежна музика и държане на ръце. Хванете бебето си през коремчето и го обърнете с лице към земята. С леко полюшващи движения придържайте коремчето му и му говорете. Така болката от коликите ще се успокои. 

Бебето ви в момента огладнява на всеки 2 до 3 часа. Цапа памперса си до 12 пъти на денонощие. Изпражненията са все още по-зеленикави, но добрите новини са, че скоро ще добият по-жълтеникав цвят.

Какво да направите за себе си? Опитайте се да подремнете поне малко през деня и си вземете хладък душ. Нямата представа колко ободряващо може да ви се отрази сън за половин час.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ