Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 13

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 13:

Бебето вече спи през нощта за по-дълго време, без да се буди. Ако това още не се е случило при вас, не се отчайвайте - всяко дете достига от само себе си до този момент. Безсънието няма да продължи лесно.

Силата му също вече е по-голяма. То умее само да си движи телцето чрез побутване с крачетата, а главата е стабилна. Когато го оставите, легнало по коремче, ще забележите, че то вече може да повдига нагоре главата си и краката с цел да се изтласка. Това са първите етапи в прохождането на бебето! Да, колкото и да ви звучи невероятно, детето се подготвя за този момент още от 13-ата седмица от живота си. Така то започва да тренира координацията си и възможността да издържа само собственото си тегло.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ