Напишете дума/думи за търсене

Животът на моето бебе: седмица 42

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Животът на моето бебе", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всяка една седмица до навършването му на 1 годинка.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето бебе чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Седмица 42:

Време е да огледате още веднъж целия си дом за наличие на малки предмети, които могат да бъдат погълнати. Желанието на бебчето ви да хваща всичко с пръстчета и все по-развитото му умение да пълзи и да се опитва да се движи по пътя към прохождането може да бъде опасно, ако не внимавате.

Уверете се, че контактите се запушени, острите ръбове обезопасени, както и че няма шанс то да прищипе ръчичките си на някоя по-ниска секция или шкаф, които се отварят лесно чрез дърпане.

През седмица 42 е хубаво да сервирате на детето си храни, които лесно могат да се разтворят в течност. Например бебешки бисквитки, които да стават на кашичка, когато са заляти с топло мляко. Хубаво е и да давате плодчета в специална за целта бебешка мрежичка, която е подходяща за смучене и предотвратява опасността от задавяне.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ