Напишете дума/думи за търсене

Развитието на моето дете: месец 16

Сайтът за родители mama24.bg стартира поредица "Развитието на моето дете", в която ще можете да следите какво се случва с вашето дете през всеки месец от детството след бебешката възраст. Можете да откриете отговор на всичките си въпроси в нашата поредица, която ще се обновява всеки ден.

Можете да ни разкажете за развитието и на своето дете чрез писмо на нашата фейсбук страница https://www.facebook.com/mama24.bg . Най-добрите истории ще бъдат публикувани на сайта.

Месец 16:

Иска ли ви се цялата процедура по слагане на детето да спи да бъде една идея по-лека? Иска ли ви се борбата по заспиването да приключи? Или пък се радвате на спокойно вече пораснало бебе, което обожава съня и кошарката си?

Ако сте от първите - ще ви помогне да знаете, че за промяна на ситуацията към по-добро е хубаво да спазвате едни и същи ритуали всеки ден. 20 минути преди слагане в леглото подскажете какво следва, т.е. не слагайте детето веднага да спи, за да не протестира. Изградете си навици преди сън, които да правите всеки ден по едно и също време. Така ще изградите режим, който ще се приема без толкова много бунт от страна на малчугана.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ