Напишете дума/думи за търсене

По-добър сън за вас и бебето. Как?

СНИМКА: BabyCentre UK

Повечето родители с бебе разбират какви ще бъдат нощите им с малкото човече у дома още на втората вечер. Ако сте от тези, които са загубили съня си веднага, то би ви се струвало като шега, ако някой ви обяснява как новороденото му спи по 9 часа, без да се събужда.

Но всъщност е възможно. Има и такива деца. По законите на Мърфи обаче, шансът да сте от късметлиите, е много малък, ако четете тази статия.

Сънят при всяко бебе е различен. Новородените могат да спят от 10 до 18 часа на денонощие. От 4 месеца до навършването на 1 годинка бебето има потенциал да спи от 9 до 12 часа вечер без прекъсване плюс няколко дрямки през деня. Но запомнете, че повечето спят от 5 до 6 часа без събуждане. И това е нормално.

За да изградите по-добри навици за сън у бебето, е нужно да започнете с нещо наистина много малко - не подскачайте при всеки шум, който идва от креватчето. Малките деца просто мърдат, шават, издават звуци, будят се. И не е нужно да ходите при тях при всяко отваряне на очичките. Дайте шанс на бебето си да заспи от само себе си и без ваша намеса. Ако го научите, че при всяко събуждане нощем, ще сте наблизо, за да го вземете на ръце, не се учудвайте, че често плаче вечер и ставате по няколко пъти. Започнете промяната с това малко нещо и скоро ще видите резултат.

Чувствайте се свободни да използвайте биберона, защото той успокоява. Макар че не всяко бебе обича залъгалката и я плюе. Избягвайте храненето като начин за приспиване, за да не свързва детето буденето задължително с време за хапване.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ