Напишете дума/думи за търсене

Разширени и изпъкнали вени през бременността. Ще изчезнат ли?

СНИМКА: gurgle.com

Тялото минава през толкова много промени през бременността и това няма как да не окаже влияние върху цялостната ни визия. Това е комбинирано с промяната в хормоните в организма и кръвообръщението. Така се стига до видимите разширените вени.

Третирането на разширените и изпъкнали вени не е препоръчително, докато сте все още бременна. Но ако усещате болка в тях, третирането им с удобни чорапи за целта би могло да ви помогне наистина ефикасно.

След като родите, със сигурност веднага ще установите някакво подобрение във вида им. Това се случва, защото с времето хормоните идват по местата си и кръвообръщението се нормализира. Трябва обаче да знаете, че е хубаво да ги мажете упорито след раждането, за да се заличат напълно, защото в противен случай те няма как да изчезнат от само себе си. Дори напротив - ще се върнат в същото състояние, в което сте ги виждали и през бременността. Според някои домашни рецепти много помагат зехтинът и кокосовото масло, които да използвате като природен лек. Започнете третирането колкото се може по-скоро след раждането, за да се радвате на възможно най-добри резултати.

Разбира се, има и съвременни методи, чрез които можете да облекчите изпъкналите и разширени вени чрез лазер, но, ако предприемете мерки навреме, то едва ли ще ви се наложи да стигнете до тази стъпка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ