Напишете дума/думи за търсене

4 неща, които трябва да знаете, ако давате сладолед на бебето

СНИМКА: http://www.momjunction.com

Бебетата могат да консумират сладолед след навършването на една годинка. Ако в него има шоколад обаче, това може да се случи едва след навършването на две.

1. Сладоледът е с високо съдържание на мляко и точно затова е препоръчително да се дава след първата годинка. Преди това организмът на бебето е все още твърде чувствителен към протеините и другите вещества в продукта. Под "даване на сладолед" не се има предвид детето да изяде само цяла кофичка, а моментите, в които родителят дава една малка лъжичка, за да види как ще реагира то.

2. В никакъв случай не давайте на детето сладолед, закупен от магазина, поне до навършването на 3 годинки. Пригответе си домашен, за да знаете произхода му, както и да контролирате съставките. Онлайн ще намерите куп здравословни и дори плодови рецепти за приготвянето на лакомството у дома.

3. Започнете с чист ванилов сладолед без никакви добавки и примеси. Старайте се да изпълнявате това правило дори до навършването на 5 годинки. Избягвайте видовете, в които има ядки и други частици и подсладители.

4. Винаги предлагайте алтернативи на сладоледа. Като например замразено смути, в което няма мляко. Пасирайте плодове по избор и приберете за няколко часа във фризера, а след това сервирайте като сладолед. Със сигурност детето ще остане едновременно доволно, но и предпазено от евентуалното развитие на алергии.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ