Напишете дума/думи за търсене

Ще бъдеш добра майка, защото...

СНИМКА: MyPlasticSurgeon.com

Знам, че ще бъдеш добра майка. Може и да не те познавам, но съм сигурна, че ако носиш нов живот в коремчето си, най-вероятно всяка вечер заспиваш с мисълта дали ще повториш грешките на родителите си.

Няма смисъл да губиш съня си. Ще бъдеш добра майка. Знам го, защото разбираш децата. Ти си здраво стъпила на земята. Най-добрите майки са тези, които знаят, че не всичко е цветя и рози. Има много мръсни пелени, ставане в 3 часа сутринта, безсънни нощи и финансови грижи. Децата не са аксесоар, който може само да носите със себе си и да показвате на всики колко добре ви стои. Те са отговорност. Всяка добра майка го осъзнава.

Търпението е не по-малко необходимо. Ако си давате минутка преди да отговорите на хейтърите в интернет или изобщо не ги отразявате, ако не свирите с клаксона всеки път щом ви засекат, докато карате колата си, или избирате да не отвърнете с обида на обидата, значи имате нужната подготовка, за да бъдете майка. Родителите трябва да бъдат търпеливи, за да научат децата си кое е добро и кое лошо.

Увереността им е от изключително значение. Те са пример за рожбите си, затова ако позволите хората да се държат неуважително към вас, децата ви ще приемат това отношение за правилно. Бъдете силни, отстоявайте себе си и един ден ще осъзнаете, че сте родили лидер.

Замислете си, колко са добрите ви приятели? Ако привличате хората около себе си, значи сте широкоскроен човек. Не съдите никого без да имате основателна причина и умеете да изслушвате проблемите им, като давате съвети основани на собствения си опит. Всики тези качества са изключително важни за една бъдеща майка. Детето ви един ден ще бъде ваш приятел, ще ви спореля истории, които никога не е казвало на друг. Тогава не го съдете, а отвърнете с обич.

И след висичко това се надявам не само аз, но и вие да знаете, че един ден ще бъдете страхотна майка.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ