Напишете дума/думи за търсене

Да използваме интимните контакти в наша полза при зачеване

Кога е подходящото време?

Най-склонна сте да забременеете, ако правите необезопасен секс в петте дни преди овулацията си или на самия ден. Коя е грешка номер едно, която правят жените, когато се опитват да заченат? Не изчисляват времето правилно.

Бройте първия ден на своята менструация за ден първи на своя цикъл. Повечето жени са в овулация около 14 дни преди своята следващата менструация. Така че, ако при вас цикълът варира от 24 до 30 дни, овулацията ви е между 10-и и 16-и ден. И все пак - не залагайте само на овулацията. Правете секс и през останалото време.

Колко често да го правите?

Логиката сочи, че ако малко е добре, то много е още по-добре. Но това не е пълното решение на въпроса и не ви гарантира успех. Истината е, че колкото повече еакулация отделя един мъж, толкова по-малко живи сперматозоиди има във всяка следваща "порция".

Какво да направите веднага след това?

Някои експерти съветват да не ставате от леглото в продължение на 20 минути след секс и дори да повдигнете краката и таза си нагоре. Положителното действие на това "упражнение" не е научно доказано, но все пак няма да ви навреди да опитате.

Какво може да ви попречи?

Не използвайте лубриканти и други подобни продукти, защото те могат да повлияят на качеството на семенната течност.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ