Напишете дума/думи за търсене

Най-полезните ядки за бременната са бадеми и кашу

Най-полезните ядки за бременните и кърмещи жени са бадемите и кашуто. Те имат високо съдържание на магнезии, който е важен за развитието на скелета и правилното функциониране на мускулите и нервите.

Друг основен елемент е фолиевата киселина, която е необходима за развитието на невроналната тръба на плода. Тя има отношение към растежа и размножаването на клетките, както и към увеличаването на червените кръвни телца.

Ядките са богати на протеини, които са важни за формирането на нова тъкан при бебето и майката, и спомагат за производството на мляко при кърменето.

Полезните качества и свойства на ядките са изключително многообразни. Единствено могат да бъдат опасни, ако се съхраняват неправилно. Те трябва да бъдат държани на прохладно и сухо място. Опаковката им не трябва да допуска проникването на светлина, тъй като тя спомага за гранясване. Хапвайте само сурови, защото те ще снабдят организма ви с така важните полезни мазнини. Особено подходящ избор са за междинни хранения, когато искате да имате нещо бързо и здравословно под ръка, с което да заситите чувството за глад.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ