Напишете дума/думи за търсене

Най-ранните признаци за бременност

Първият знак за бременност може да бъде пропуснат менструален цикъл. Другите ранни симптоми на бременността са причинени от хормонални промени включително:

Умора

Болезненост на гърдите

Учестено уриниране

Пълнота или мека болка в долната част на корема

Гадене със или без повръщане, също така известно като гадене преди обед

Допълнителни промени свързани с бременността

По време на бременността може да се забележат множество от леки до по тежки ефекти включително:

Запек, дължащ се на хормоналните промени, които забавят нормалното функциониране на червата. Желязото във вашият пренатален витамин също може да причини запек.

Смяната на настроенията, също може да бъде причинена от хормоналните промени, изключителна умора или от стреса на очакването на новороденото.

Промяна във вагиналната секреция. Воднистата млечно бяла секреция е нормална по време на бременност. Също така и тъканта на вагината става по плътна и по малки чувствително по време на бременността.

Вагиналните инфекции са по широко разпространени, поради повишените нива на хормоните. Ако имате симптоми на вагинални или бактериални инфекции, се свържете с лекуващият ви лекар.

Вагинално кървене също е обичаен симптом, макар и не толкова често срещан. Кървенето в ранна бременност може да отшуми, на също така може да бъде и началото на спонтанен аборт. Ако имате вагинално кървене по време на бременността, най добре се свържете с лекуващият ви лекар.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ