Напишете дума/думи за търсене

Морковите намаляват риска от анемия през бременността

Морковите са полезни за тялото на бременната жена. Зеленчукът помага да се поддържа нивото на хемоглобина в кръвта и помага да се предотврати появата на анемия с недостиг на желязо.

Морковите са ефективни за предотвратяване на настинки и в периода, когато тялото няма витамини - през пролетта и есента. Допринасят и за нормалния растеж и развитие на плода. А за дете, което яде майчино мляко, морковите осигуряват пълен набор от витамини и минерали. Правилното хранене на кърмещата майка е важно за здравето на детето.

По време на бременност и кърмене жените не могат да използват много лекарства. Морковете се използват за определени болести за медицински цели. Сокът е ефективен за намалява възпалението и болката. Отлична идея е да си приготвите сок от моркови и мед.

Морковите също така са продукти с ниски алергични свойства, така че не се страхувайте да използвате този зеленчук по време на бременност и лактация.

ПОКАЖИ КОМЕНТАРИТЕ